🍫🥮 Шоколадов кекс - 105 ккал/100гр.

Шоколадов кекс - 105 ккал/100гр.

Днешната ни рецепта е изключително лека, приятна, но и супер вкусна. 

Сочна, пухкава с наситен какао вкус - идеална е за топлите дни, в които искаме да похапнем нещо сладичко, без да ни става прекалено тежко.

Chef Hat with solid fill

Съставки

* При използване на кокосово брашно ще останат приблизително същите калории, но ще има лека разлика в белтъчините и въглехидратите.

Начин на приготвяне

1. За направата на нашия кекс, първо започваме с разбиването на яйцата. След което добавяме и стевията/захарта към сместа и разбъркваме до получаването на хомогенна смес.

2.Следващата стъпка е изключително важна, а тя е разбиването на протеина ни във водата. Разбийте добре, за да избегнете появата на бучки. След като се разтвори добре е време да прибавим и него към нашата смес. Отново разбъркваме. Ако използвате брашно вместо протеин, може направо да го смесите в стъпка 3, а водата при яйцата.

3.В друга купа смесваме какаото на прах заедно с бакпулвера. След като сме готови прибавяме и тях към сместа ни. 

4.Време е да настържем и ябълките, за да може нашата торта да стане сочна отвътре. За целта ние ползваме „Грейни смит“ ябълки, понеже те са по-сочен сорт от останалите, но ако нямате такива под ръка може да използвате и други.

Забележка: Предварително махнете семките от ябълката, за да няма в сместа.

5.След като сме настъргали ябълките прибавяме и тях към нашата смес и разбъркваме, докато всички съставки се смесят добре. 

6.Вече е време да изпечем нашата торта. Печем на предварително загрята фурна на 180 градуса с долен реотан за около 45 – 50 мин.


Нашата торта е вече готова и е време да я охладим. След като изстине я приберете в хладилник за около 2-3 часа, а най-добре да престои една нощ. Може да декорирате с малко лешников тахан.

Този тип сладкиш става все по-вкусен с всеки изминал ден. Колкото повече престоява в хладилник, толкова по-наситен става вкуса и аромата му. 


Бон апетит! ☺


Общо се получават около 1кг.

Хранителна стойност за 100 грама със Стевия

  • Калории: 105 ккал
  • Белтъчини: 7.7 гр.
  •  Мазнини: 3.9 гр.
  • Въглехидрати: 9.8 гр.


Хранителна стойност за 100 грама със Захар

  • Калории: 170 ккал
  • Белтъчини: 7.7 гр.
  •  Мазнини: 3.9 гр.
  • Въглехидрати: 25.3 гр.